Perussuomalaisten kiky-takinkääntö herättää suoranaista raivoa

Perussuomalaisten puheenjohtaja Riikka Purra paiskasi Ylen vaalitentissä märän rätin päin suomalaisen duunarin kasvoja ilmoittamalla, että puolue ei hyväksykään kiky-maksujen siirtämistä takaisin työnantajille. Ennakkoäänestyksessä äänensä antaneet eli valtavat 40 % äänioikeutetuista olivat siinä uskossa, että Perussuomalaiset nimenomaan kannattaisivat kyseistä siirtoa puoluetoimiston esittämään kantaan perustuen. Kyse ei ole duunarin näkökulmasta pienestä asiasta, sillä kiky-maksujen työntekijöille siirtymisen johdosta koituvat ansion menetykset on laskettavissa jopa kymmenissä tuhansissa euroissa koko työuran ajalta.

SAK oli ehtinyt mainostaa myös Perussuomalaisia puolueena, joka kannattaisi kiky-maksujen siirtoa takaisin työnantajille. Teollisuusliiton puheenjohtaja Riku Aalto pitää Perussuomalaisten takinkääntöä vaalipetoksena ja näin se myös äänestäjien taholla koetaan duunareitakin laajemmin.

”Ei puolue voi vaihtaa kantaansa kahden miljardin euron vaalilupaukseen palkansaajille sen jälkeen, kun puolet palkansaajien äänistä on annettu. Tässä on käynyt nyt niin, että ensin on kerätty palkansaajien äänet ja sen jälkeen on hypätty oikeiston kelkkaan”, totesi Riku Aalto Teollisuusliiton kannanotossa.

Kansan parissa on esitetty kysymyksiä, että miten tuollaiseen puolueeseen kukaan voi luottaa yhtään missään. Härskiä valehtelua, jollaiseksi tapahtunut koetaan eivät suomalaiset helpolla sulata. Jo äänensä antaneiden osalta tilanne on erityisen katkera.

Perussuomalaiset ovat jo puheenjohtajansa lupauksella muuttaneet kantaansa myös sen suhteen mitä heidän puolueohjelmassaan todetaan Suomen EU-jäsenyydestä. Missähän kaikessa vielä ehtivät kääntää takkinsa ennen kuin mahdollisesti istuvat hallituksessa? Maahanmuutto? Ilmastoasiat? Kaikki nämä ovat asioita, joilla Perussuomalaiset ovat ratsastaneet myös näissä vaaleissa.

Valheella valtaan ja ruoskalla hallitaan? Näinkö tämä menee?