Kansanedustaja Sanna Antikaisen teko hakee törkeydessä vertaistaan – Nimitteli kadonnutta nuorta ja esitti ”oikean” ikäarvion

En tiedä mitä kaikkea sellaisen poliitikon päässä liikkuu, joka ryhtyy julkisesti arvioimaan kadonneen nuoren ikää pyrkien lisäksi herättämään halveksuntaa nuorta kohtaan. Tällainen poliitikko löytyy eduskunnasta ja hänen nimensä on Sanna Antikainen (ps), jonka maahanmuuttajavastaisiin puheisiin eduskunnan puhemies joutui vastikään puuttumaan.

Antikainen jakoi eilen Twitterissä Iltalehden artikkelin, missä kerrottiin poliisin pyytävän havaintoja Vihdissä kadonneesta 16-vuotiaasta nuoresta. Nuoren kuva oli artikkelissa. Antikaisen saate artikkelille oli suoraan sanottuna sydämettömyydessään niin vastenmielinen, että sen kaltaista ei yhdenkään kansanedustajan tai kenenkään muunkaan poliitikon odottaisi esittävän.

Antikainen kertoi osaavansa ”näillä tiedoilla” arvioida nuoren iän paremmin väittäen nuorta täysi-ikäiseksi. Tämä ei riittänyt, sillä omia iänarviointikykyjään mainostanut Antikainen nimitteli nuorta ja maalaili uhkakuvia tavalla, joka ei anna aihetta toistamiseen.

Antikaisen motiivi puuttua juuri tähän katoamistapaukseen lienee selvä, se äärioikeiston perinteinen.

Antikainen poisti tänään tviittinsä ja tietysti tviittasi jälleen kertoen, että ei voisikaan sanoa varmaksi, etteikö ikä olisi poliisin ilmoittama. Hän ”myönsi virheensä”.

Mitä ihmeen merkitystä tuollaisella tyhjänpäiväisellä mukakatumisella – vai oliko se edes sitäkään? – on muuta kuin uhriutuminen, mistä Antikainen tarjoili näytteitä aiemman tviittinsä yhteydessä syystä lunta tupaan saadessaan.

Toivottavasti Antikainen löytää tekonsa vielä edestään. Ainakin toistaiseksi Suomi on oikeusvaltio.