Keskusta ei nauti luottamusta – Hallituskumppaneiden takana seisoo kansa, jota Keskusta syvästi halveksuu

Hallituspuolue Keskustan ydinryhmän kuntavaaliviestittelyn vuotaminen julkisuuteen on herättänyt laajaa närkästystä hallituskumppaneiden kannattajakunnassa. Vuoto oli täysin tahallinen, laskelmoitu ja ilkeämielinen teko, mistä selkeänä osoituksena on puoluesihteeri Riikka Pirkkalaisen ja muun keskustakerman mitäänsanomaton tapa käsitellä asiaa. Ryhmyri Antti Kurvinen näki tässä vieläpä oivan tilaisuuden sivaltaa hallituskumppani Vihreitä asiaa kommentoidessaan.

Viestit vuodettiin oikeistolaiselle Iltalehdelle, joka pääsi mielipuuhansa pariin arvuuttelemaan Keskustan halulla jatkaa hallituksessa. Sitä vartenhan viestit juuri vuodettiin jatkeeksi viesteissä käydylle täysin samalle spekulaatiolle.

Keppihevoseksi on otettu Perussuomalaisten puheenjohtajan ”haaste”, mikä on oikeastaan silkkaa raukkamaisuutta. Ei kenellekään ole näiden melkein puolentoista vuoden aikana jäänyt epäselväksi Keskustan taktiikka toimia pelintekijänä, jonka oikkuja muut saavat seurata kauhunsekaisin tunnelmin lähtien pääministerin vaihdattamisesta. Päälle tulevat joka käänteessä esitetyt uhkaukset lähteä hallituksesta, jos ei tapahdu sitä tai tätä.

Raukkamaisuutta on myös se viesteistä esiin käyvä pyörittely, miten media olisi keksinyt Keskustalle vihervasemmiston apupuolueen roolin. Totuus on se, että Keskusta on elellyt uhkailuillaan herroiksi hallituskumppaneilleen irvaillen ja vieläpä oikeistomedian auliilla avustuksella.

Kun neuvottelutaktiikka asiassa kuin asiassa on hallituksesta lähdöllä uhkailu tai hallituskumppanin ministerin asettaminen kyseenalaiseksi, ollaan normaalista kaukana.

Antti Rinne, Sanna Marin, Maria Ohisalo, Li Anderson, Pekka Haavisto, Krista Kiuru, Anna-Maja Henriksson ja kymmenet muut heidän puoluetoverinsa hallituksessa ja eduskunnassa ovat itseään suurempia ja kansan äänestämiä, joihin kohdistuva halveksunta on samalla halveksuntaa tavallisia suomalaisia kohtaan.

Sitä halveksuntaa Keskusta on koko hallitustaipaleensa ajan osoittanut yhdellä jos toisella tavalla.

Viimeisimpänä tämä ilkeämielinen viestikohu, jolla Keskusta osoittaa suunnatonta poliittista narsismia. Ikään kuin vain Keskustalla olisi kenttäväki ja kannattajakunta, jonka mukavaivaiset valitukset ja hinku heilua sinne tai tänne pyörittäisivät jotakin suurta hallituspeliä ja kaikki olisi taas vaakalaudalla.

Tiedoksi, että muillakin hallituspuolueilla on kenttäväkensä, joka tuo puolueilleen viestiä tavallisilta kansalaisilta, omilta kannattajiltaan, juuri niiltä ihmisiltä, joita Keskusta on toimillaan pitänyt halpana.

Toisin kuin Keskustassa, muissa hallituspuolueissa viestit osataan kirjoittaa asiallisesti, vaikka ne olisivat tylyjä sisällöltään.

Keskusta ei nauti luottamusta.

Se on hyvin asiallinen, yksinkertainen ja totuudenmukainen viesti.

Mihinkään kuntavaaleihin ei tarvitse odottaa, puoliväliriihestä puhumattakaan.